Tuesday, 28 May 2013

WAFIY vs IGUANA

WAFIY




IGUANA....!!!!!!





Wafiy maraaaaaahhhhh bila mama samakan dia dengan iguana....
haha...
rileks wafiy...!!
Wafiy tetapppp menajadi pujaan hati mama......

Sedarkah Kita...????

Sedarkah kita....???
  • Orang yang paling kuat sebenarnya ialah yang paling sensitif....
  • Orang yang selalu menunjukkan baik hati selalu akan dilayan dengan tidak adil...
  • Orang yang terlalu menjaga hati orang lain adalah orang yang paling memerlukan hatinya dijaga...





Senyum.....!

Sunday, 26 May 2013

Busy Body

Salam...

Sebaik sahaja melangkah masuk ke office di pagi isnin yang hening...

Her     : Ra, Si X cuti ke hari ni...?
Me      : Hak ah kak...dia cuti...2 hari..
Her     : ye keee...?(dengan muka tak percaya)
Me      : Yer la..dia bgtau zura hari khamis hari tu..nak hantar anak dia balik Universiti   
             katanya....
Her     : Ha..?nak hantar anak balik...?anak yang mana pulak ni..?takkan anak dia yg Y tu 
            kot...x kan dah habis cuti dah dia..?ke anak lelaki dia si A tu..?tp kan baru jek 
            start cuti...?
Me    : Diam....................................

Cukuplah sekadar mengetahui yang Si X bercuti hari ini...Tak perlulah dipersoalkan kenapa..?mengapa? di mana..? ke mana...? banyak benda/ kerja dan tanggungjawab lain yang perlu ditunaikan di office...x perlu menyusahkan dan memenuhkan fikiran untuk berfikir tentang sesuatu yang tak perlu...

Sekian...


Wednesday, 22 May 2013

Wordless Wednesday...


How can i explain what i feel rite now...?
How can i explain my worries...?
How can i explain my unsatisfactory...?
But...life my goes on...!
Take a deep breath and smile...!!
 

Sunday, 12 May 2013

Selamat Hari Lahir, Ayah...!




Ayah,

SELAMAT HARI LAHIR yang ke 59...
Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa berada di bawah rahmat dan lindunganNya selalu..

Doa kami sentiasa mengiringi dalam setiap apa jua yang kamu lakukan...

Maaafkanlah segala kesilapan kami adik beradik seandainya ada terkasar bahasa...terkurang cara...yang menyinggung hati dan perasaan...

Sayang kamu sgt!




























Friday, 10 May 2013

JOM RIADAH!

Bangun di pagi Sabtu yang hening tanpa memikirkan sebarang komitmen kerja adalah saat-saat yang sangat2 menyenangkan bagi aku...hehe...terdengar kicauan burung dan unggas membuatkan diri seakan2 ingin menarik kembali selimut...!

Namun...tanggungjawab pada yang Maha Esa tetap perlu ditunaikan...kejut anak3...(eh, kenapa anak3...??mana dtg lagi sorang..?haha)..mandi...hari ni aku dah plan nak bawak wafiy n khayra beriadah di taman...kebetulan di hari minggu ni En. suami pon takde ape2 plan...so, dia roger jek la ikut plan aku...hehe..


Singgah MCD...Beli sarapan..then terus ke park..Jom kita layan gambar...




Hamboi2...!seronok ye kamu anak2..!sesekali bawak anak2 beriadah ni bagus sebenarnya...Di samping mengeratkan hubungan silaturrahim di antara parents and anak2...ini juga turut mengeratkan hubungan mama n papa!!!



Wafiy Azzouriy mama dah besar....!terasa baru smlm melahirkan kamu..!dah bujang dah anak aku sorang ni...!






Adik Dora...!hehe...adik rara mama yang semakin hari semakin membesar....dan cakap tak berhenti2...!







Ok...pukul 11 pagi...matahari pon dah naik tinggi...hari dah makin panas...jom kita balik...!next time dtg lagi ya..!