Sunday, 29 September 2013

STOCK BARU

Assalamualaikum.

Hari ni kami nak update design2 yang baru sampai. Walau dh baru, ramai dah yang grab. Dah tak banyak saiz yang tinggal. Kalau ade mummy2 yg berkenan, boleh order terus yer. Boleh order  melalui facebook kami www.facebook.com/mylalakidswear ataupun terus whastapp kami di 019-9691691. Terima kasih :)

Brand : Holabebe
Price : RM20-RM25



Brand : Baby Gap
Price : RM23

Thursday, 13 June 2013

MENGHORMATI HAK ORANG LAIN....

Salam Petang...

Baru selesai  training hari ni...Health, safety, environmental and quality (HSEQ) awareness 2013. Training yang dijadikan acara tahunan untuk memberi kesedaran kepada staff tentang pentingnya perkara2 di atas. Seperti biasa, di awal training, semuanya segar bugar...dah masuk bab presentation, ni yg semua malas...Masing2 menunding jari suruh orang lain present...last2 semua kena..!hehe...

Sementara nak tunggu waktu nak balik, saje je update blog dulu skjap...Rasanya mcm tangan ni gatal jek nak menaip sesuatu...Nothing much i wanna say actually, it can be described in one word ie RESPECT..!

Menghormati hak orang lain...!Mungkin sesuatu yang dipandang enteng oleh sesetengah orang...Tapi bagi aku seorang ibu berkerjaya, perkara ini adalah sangat penting...Pada pendapat aku, kita mestilah menghormati hak dan privasi oran lain, so secara tak langsung, orang juga akan menghormati hak dan privasi kita. What you give you get back...!hehe

Siapa yang kita perlu hormat...?1st of all tentulah orang yang paling penting dalam hidup kita, iaitu ibu bapa dan suami...Kemudian diikuti dengan  adik beradik, ipar duai, saudara-mara, jiran tetangga, sahabat handai dan orang disekeliling kita.

Jangan pernah untuk menyakiti hati orang lain, walaupun kita sering disakiti...Cuba pendam sehabis yang boleh, then andaikata sampai satu masa tak tertahan lagi, kita perlu berterus terang agar tidak menyakiti hati sendiri. "Berkata benarlah walau kadang kala ianya menyakitkan"...Walalaupun kesan dari berkata benar dan berterus terang itu agak negatif dari pihak yang lainnya, bersabarlah dan terus berdoa agar suatu hari dia akan faham apa yang kita maksudkan...

Di satu sudut yang lain, sentiasalah bersikap peka dan sensitif dengan keadaan sekeliling...Tiada kepekaan terhadap perbezaan individu akan mewujudkan pelbagai konflik dan berkemungkinan mengarahkan kepada pertelingkahan...





Terima kasih kerana sudi membaca...........



Sunday, 9 June 2013

Batik Crepe Terengganu (Ready Stock)

  • Batik Crepe (lukis) asli dari Terengganu
  • Corak dan warna kontras terkini (2013)
  • Semua item adalah ready stock
  • Booking dibolehkan dengan minimum deposit RM50







CODE : BC 001 
 PRICE : RM260 INCLUDE POSTAGE
 SOLD



CODE : BC 002
 PRICE : RM260 INCLUDE POSTAGE
SOLD



CODE : BC 003
PRICE : RM260 INCLUDE POSTAGE
SOLD


CODE : BC 004
PRICE : RM260 INCLUDE POSTAGE
SOLD


CODE : BC 005
PRICE : RM260 INCLUDE POSTAGE



CODE : BC 006
PRICE : RM240 INCLUDE POSTAGE


CODE : BC 007
PRICE : RM240 INCLUDE POSTAGE
SOLD


CODE : BC 008
PRICE : RM260 INCLUDE POSTAGE



CODE : BC 009
PRICE : RM240 INCLUDE POSTAGE



To order, contact us via :


Phone/Whatsapp : 012 3695962 / 019 9691691

Sunday, 2 June 2013

COMING SOON!!!!!!

Hye mummy....

New design will coming soon....

Grab it for your adorable kiddo...!

Size : 2y - 7y



COW




TORTOISE





                                                                             BEE





LADYBUG


Early booking also available...

                              Don't forget to contact us Mummy...!



Phone/SMS/Whatsapp : 012-369 5962 / 019-969 1691

  




Tuesday, 28 May 2013

WAFIY vs IGUANA

WAFIY




IGUANA....!!!!!!





Wafiy maraaaaaahhhhh bila mama samakan dia dengan iguana....
haha...
rileks wafiy...!!
Wafiy tetapppp menajadi pujaan hati mama......

Sedarkah Kita...????

Sedarkah kita....???
  • Orang yang paling kuat sebenarnya ialah yang paling sensitif....
  • Orang yang selalu menunjukkan baik hati selalu akan dilayan dengan tidak adil...
  • Orang yang terlalu menjaga hati orang lain adalah orang yang paling memerlukan hatinya dijaga...





Senyum.....!

Sunday, 26 May 2013

Busy Body

Salam...

Sebaik sahaja melangkah masuk ke office di pagi isnin yang hening...

Her     : Ra, Si X cuti ke hari ni...?
Me      : Hak ah kak...dia cuti...2 hari..
Her     : ye keee...?(dengan muka tak percaya)
Me      : Yer la..dia bgtau zura hari khamis hari tu..nak hantar anak dia balik Universiti   
             katanya....
Her     : Ha..?nak hantar anak balik...?anak yang mana pulak ni..?takkan anak dia yg Y tu 
            kot...x kan dah habis cuti dah dia..?ke anak lelaki dia si A tu..?tp kan baru jek 
            start cuti...?
Me    : Diam....................................

Cukuplah sekadar mengetahui yang Si X bercuti hari ini...Tak perlulah dipersoalkan kenapa..?mengapa? di mana..? ke mana...? banyak benda/ kerja dan tanggungjawab lain yang perlu ditunaikan di office...x perlu menyusahkan dan memenuhkan fikiran untuk berfikir tentang sesuatu yang tak perlu...

Sekian...


Wednesday, 22 May 2013

Wordless Wednesday...


How can i explain what i feel rite now...?
How can i explain my worries...?
How can i explain my unsatisfactory...?
But...life my goes on...!
Take a deep breath and smile...!!
 

Sunday, 12 May 2013

Selamat Hari Lahir, Ayah...!




Ayah,

SELAMAT HARI LAHIR yang ke 59...
Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa berada di bawah rahmat dan lindunganNya selalu..

Doa kami sentiasa mengiringi dalam setiap apa jua yang kamu lakukan...

Maaafkanlah segala kesilapan kami adik beradik seandainya ada terkasar bahasa...terkurang cara...yang menyinggung hati dan perasaan...

Sayang kamu sgt!




























Friday, 10 May 2013

JOM RIADAH!

Bangun di pagi Sabtu yang hening tanpa memikirkan sebarang komitmen kerja adalah saat-saat yang sangat2 menyenangkan bagi aku...hehe...terdengar kicauan burung dan unggas membuatkan diri seakan2 ingin menarik kembali selimut...!

Namun...tanggungjawab pada yang Maha Esa tetap perlu ditunaikan...kejut anak3...(eh, kenapa anak3...??mana dtg lagi sorang..?haha)..mandi...hari ni aku dah plan nak bawak wafiy n khayra beriadah di taman...kebetulan di hari minggu ni En. suami pon takde ape2 plan...so, dia roger jek la ikut plan aku...hehe..


Singgah MCD...Beli sarapan..then terus ke park..Jom kita layan gambar...




Hamboi2...!seronok ye kamu anak2..!sesekali bawak anak2 beriadah ni bagus sebenarnya...Di samping mengeratkan hubungan silaturrahim di antara parents and anak2...ini juga turut mengeratkan hubungan mama n papa!!!



Wafiy Azzouriy mama dah besar....!terasa baru smlm melahirkan kamu..!dah bujang dah anak aku sorang ni...!






Adik Dora...!hehe...adik rara mama yang semakin hari semakin membesar....dan cakap tak berhenti2...!







Ok...pukul 11 pagi...matahari pon dah naik tinggi...hari dah makin panas...jom kita balik...!next time dtg lagi ya..!

Sunday, 28 April 2013

Terima Kasih Customer :)

Assalamualaikum dan Salam Lala Kidswear :)

Hari ni rasa nak share kat blog gambar2 si kecik yg bergaya ngan Lala Kidswear. Terima kasih pd customer yg sudi share gambar anak2 :)


 ::  Barney & Bicycle  ::




:: Abg Dino & Adik <3 Mummy



:: Hello Kitty peace yawww ::



:: Geng Buzz...Buzzz.. ::



:: Same la!! Dora ::



:: c.o.m.e.l  ::



:: Garang tp kiyuuut ::



:: SpongeBob  ::



:: Honey Bee ::



:: Peace yaaawww ::


:: Mmg cute sgt lah ::



:: Hoh..Prof Little Bug ::

:: Senyum Adik & Kakak ::



:: Supermaaaaannn ::

Semoga jadi anak-anak yg baik ye syg :)


Berminat untuk tengok design lain boleh view facebook kami yer :


Thank You :)